Danışmanlık Nedir Nasıl Yapılır?

Danışmanlık Nedir Nasıl Yapılır?

Danışmanlık birçok konusu ve fazlaca alt dalı olan, insanların sorunların çözüm yollarını üreten ve uzmanlara fikir veren bir daldır. Ürün, yatırım danışmanlığı, proje danışmanlık, işletme yönetimi, psikolojik danışmanlık, eğitim danışmanlığı, yüz okuma danışmanlığı, kişisel gelişim ve hibe ve proje danışmanlığı hizmetleri sunan birçok hizmet paketleri de ayrıca bulunuyor. Bazı konular için danışmanlık hizmeti verebilmek için o konuda uzman olmak yahut uzmandan danışmanlık eğitimi alıp, danışman olduktan sonra iş hayatında atılmak ve sonra danışman olmak da mümkündür. Uzmanlık alanını seçme ya da çalışılmak istenen alanı belirleme ilk aşamadır. Gereken eğitimi aldıktan sonra ofis için gerekli ekipmanlar aldıktan sonra, vergiye kaydolup ticari anlamda faaliyete başlamak gayet sorunsuzdur. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Kimler Danışman Olabilir?

Danışman olmak isteyen kişilerin en az lise mezunu olması şartı aranmaktadır. Ayrıca lisansını tamamlamış olan üniversite mezunları kısa sürede eğitim alarak bir danışman olarak para kazanmaya başlarlar. Eğitimcinin öğrenimi için ise en az bir üniversitenin 4 yıllık programından mezun olması kariyeri açısından önemli bulunur.

Danışmanlık Maliyeti Ve Kazancı Nedir?

 Bir danışmanlık ofisi açmanın maliyeti en çok 20.000 TL olup temsilciliklerle beraber 50.000 TL bir bütçe ayırmak gerekiyor. Danışmanlar verilen hizmetlere bağlı olarak ve ekstra olarak girişimcinin girişkenlik durumuna da bakılarak geliri yüksek bir meslek grubudur. Danışmanlık sektöründe dönen para için de her geçen gün artışta olduğunu ve insanların daha çok danışmanlık talebi olduğu görülür. Danışmanların danışanlarına danışmanlık hizmeti verdikleri alana göre ücretleri de değişir. 500 TL’den başlayıp 150.000 TL bir üst sınıra kadar aralıkta ücret talebi bulunuyor.